Lover's Leap 75g

rating
  • 39,50 zł
  • Cena w punktach:400
  • Marka: MABROC
  • Punkty lojalnościowe:39
  • Dostępność:Na stanie

Jest to jedna z najlepszych jakościowo herbat na świecie.Wysoko w górach, w pięknym regionie Nuwara Eliya, znajduje się najbardziej znany herbaciany „ogród” na świecie- PEDRO Estate. To właśnie tam tworzy się niezwykłą herbatę o romantycznej nazwie Lover’s Leap, nazywaną również „szampanem” wśród ce..

Jest to jedna z najlepszych jakościowo herbat na świecie.

Wysoko w górach, w pięknym regionie Nuwara Eliya, znajduje się najbardziej znany herbaciany „ogród” na świecie- PEDRO Estate.

To właśnie tam tworzy się niezwykłą herbatę o romantycznej nazwie Lover’s Leap, nazywaną również „szampanem” wśród cejlońskich herbat. 

Plantacje tej herbaty znajdują się na wysokości ponad 1900 m n.p.m. Panuje tam specyficzny subtropikalny klimat.

Dzięki temu herbata posiada nieco jaśniejszy kolor, mocny kwiatowy aromat, a tym samym unikatowy, przyjemny smak, z wyraźnie wyczuwalną nutą słodyczy.

Jest to herbata bardzo wyjątkowa. Została zaprezentowana Królowej Wielkiej Brytanii Elżbiecie II w czasie Jej Diamentowego Jubileuszu w 2012 roku.    

Można ją pić o każdej porze dnia.

Waga: 75 g

Data produkcji: 04.2017

Termin ważności: 04.2020

Opakowanie: oryginalne producenta, drewniana szkatułka

Typ i skład herbaty: 100% czarna herbata liściasta typu OP. Bez konserwantów. Z najwyższych plantacji na Sri Lance.

OP (skr. Orange Pekoe) – oznaczenie czarnej herbaty informuje, że są to jedynie drobne liście, poddawane procesowi podłużnego skręcenia liści.

Produkowana jest jedynie z najmłodszych listków, znajdujących się w najwyższej części pędu herbacianego. 

Sposób parzenia:

"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje"

1) Ilość suszu: 2 – 2,5 g suszu na filiżankę.
2) Zaparzacz: duży, dający swobodę liściom do rozwinięcia się. Najlepsze są filiżanki porcelanowe wraz z oryginalnym porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty czy ziół.
3) Woda: bardzo ważny etap. Herbata jest bardzo wrażliwa na wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w wodzie. Dlatego ważne jest aby do zaparzenia bardzo dobrej, aromatycznej herbaty użyć wody miękkiej o małej zawartości wapnia. Jeśli takiej nie posiadamy w naszych kranach, dobrym rozwiązaniem jest stosowanie filtrów domowych, wyposażonych w wymienniki jonowe i węgiel aktywowany do usuwania wapnia, chloru oraz ołowiu i miedzi. Można również użyć wody mineralnej, niegazowanej, niskowęglanowej.
4) Temperatura wody: 97˚C tzw. biały wrzątek, czyli po zagotowaniu się wody proszę poczekać aż przestanie wrzeć
5) Czas zaparzania: 3-5 min pod przykryciem

Największe swoje właściwości herbata posiada do 20 min po jej zaparzeniu

Liście tej herbaty można zaparzyć 1 raz!

Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry