Lover's Leap 75g

rating
  • 39,50 zł
  • Cena w punktach:400
  • Marka: MABROC
  • Punkty lojalnościowe:35
  • Dostępność:Na stanie

Wysoko w górach, w pięknym regionie Nuwara Eliya, znajduje się najbardziej znany herbaciany „ogród” na świecie- PEDRO Estate. To właśnie tam tworzy się niezwykłą herbatę o romantycznej nazwie Lover’s Leap, nazywaną również „szampanem” wśród cejlońskich herbat. Plantacje tej herbaty znajduj..

Wysoko w górach, w pięknym regionie Nuwara Eliya, znajduje się najbardziej znany herbaciany „ogród” na świecie- PEDRO Estate. 

To właśnie tam tworzy się niezwykłą herbatę o romantycznej nazwie Lover’s Leap, nazywaną również „szampanem” wśród cejlońskich herbat. 

Plantacje tej herbaty znajdują się na wysokości ponad 1900 m n.p.m. Panuje tam specyficzny subtropikalny klimat. 

Dzięki temu herbata posiada nieco jaśniejszy kolor, mocny kwiatowy aromat, a tym samym unikatowy, przyjemny smak, z wyraźnie wyczuwalną nutą słodyczy.

Jest to herbata bardzo wyjątkowa. Została zaprezentowana Królowej Wielkiej Brytanii Elżbiecie II w czasie Jej Diamentowego Jubileuszu w 2012 roku.    

Można ją pić o każdej porze dnia.


Jest to jedna z najlepszych jakościowo herbat na świecie!


Waga: 75 g

 

Opakowanie: oryginalne producenta, drewniana szkatułka.

 

Typ i skład herbaty: 100% czarna herbata liściasta typu OP. 

Bez konserwantów. Z najwyższych plantacji na Sri Lance.

 

OP (skr. Orange Pekoe) – oznaczenie czarnej herbaty informuje, że są to jedynie drobne liście, poddawane procesowi podłużnego skręcenia liści. 

Produkowana jest jedynie z najmłodszych listków, znajdujących się w najwyższej części pędu herbacianego. 


Sposób parzenia:


"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje"

1) Ilość suszu: 2 – 2,5 g suszu na filiżankę.

2) Zaparzacz: duży, dający swobodę liściom do rozwinięcia się. Najlepsze są filiżanki porcelanowe wraz z oryginalnym porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty czy ziół.

3) Woda: bardzo ważny etap. Herbata jest bardzo wrażliwa na wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w wodzie. Dlatego ważne jest aby do zaparzenia bardzo dobrej, aromatycznej herbaty użyć wody miękkiej o małej zawartości wapnia. Jeśli takiej nie posiadamy w naszych kranach, dobrym rozwiązaniem jest stosowanie filtrów domowych, wyposażonych w wymienniki jonowe i węgiel aktywowany do usuwania wapnia, chloru oraz ołowiu i miedzi. Można również użyć wody mineralnej, niegazowanej, niskowęglanowej. 
4) Temperatura wody: 97˚C tzw. biały wrzątek, czyli po zagotowaniu się wody proszę poczekać aż przestanie wrzeć.

5) Czas zaparzania: 3-5 min pod przykryciem.


Największe swoje właściwości herbata posiada do 20 min po jej zaparzeniu

Liście tej herbaty można zaparzyć 1 raz!

Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry