Robgill 125g

rating
  • 27,50 zł
  • Cena w punktach:500
  • Marka: MABROC
  • Punkty lojalnościowe:29
  • Dostępność:Na stanie

Wraz z Lover’s Leap i Inverness są jednymi z najlepszych gatunkowo herbat na świecie, uprawianych na bardzo dużych wysokościach. Herbata czarna Robgill uprawiana jest na wysokości 1930 m n.p.m. w Dolinie Fordyce w Regionie górskim Hatton. Z tego regionu pochodzi herbata o mocnym złotym kolorze, boga..

Wraz z Lover’s Leap i Inverness są jednymi z najlepszych gatunkowo herbat na świecie, uprawianych na bardzo dużych wysokościach.
Herbata czarna Robgill uprawiana jest na wysokości 1930 m n.p.m. w Dolinie Fordyce w Regionie górskim Hatton.
Z tego regionu pochodzi herbata o mocnym złotym kolorze, bogatym aromacie i wyrazistym smaku.
Polecana dla osób, które lubią mocny smak herbaty z subtelnym podkreśleniem jej słodyczy. Może być podawana z mlekiem.

Waga: 125 g
Data produkcji: 04.2017
Termin ważności: 04.2020
Opakowanie: oryginalne producenta, kartonik
Typ i skład herbaty: 100% czarna herbata liściasta typu FBOP z upraw wysokich. Bez konserwantów.

FBOP (skr. Flowery Broken Orange Pekoe) – oznaczenie czarnej herbaty informuje, że produkowana jest z dwóch najmłodszych listków i jednego nierozwiniętego. Poddana jest procesowi łamania liści.

Sposób parzenia:

"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje"

1) Ilość suszu: 2 – 2,5 g suszu na filiżankę.
2) Zaparzacz: duży, dający swobodę liściom do rozwinięcia się. Najlepsze są filiżanki porcelanowe wraz z oryginalnym porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty czy ziół.
3) Woda: bardzo ważny etap. Herbata jest bardzo wrażliwa na wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w wodzie. Dlatego ważne jest aby do zaparzenia bardzo dobrej, aromatycznej herbaty użyć wody miękkiej o małej zawartości wapnia. Jeśli takiej nie posiadamy w naszych kranach, dobrym rozwiązaniem jest stosowanie filtrów domowych, wyposażonych w wymienniki jonowe i węgiel aktywowany do usuwania wapnia, chloru oraz ołowiu i miedzi. Można również użyć wody mineralnej, niegazowanej, niskowęglanowej.
4) Temperatura wody: 97˚C tzw. biały wrzątek, czyli po zagotowaniu się wody proszę poczekać aż przestanie wrzeć
5) Czas zaparzania: 3-5 min pod przykryciem

Największe swoje właściwości herbata posiada do 20 min po jej zaparzeniu

Liście tej herbaty można zaparzyć 1 raz!

Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry