Zielona Jaśminowa 200g

rating
  • 42,50 zł
  • Cena w punktach:700
  • Punkty lojalnościowe:42
  • Dostępność:Na stanie

Rozkoszuj się doskonałym „jedwabiście gładkim” smakiem jaśminu i zielonej herbaty wybierając puszkę herbaty Jasmine Green Tea z Kolekcji Legend. Wyrazisty i unikatowy smak jaśminu pochodzi nie tylko z płatków ale również z naturalnego ekstraktu, którym nasączana jest zielona herbata. To genialne poł..

Rozkoszuj się doskonałym „jedwabiście gładkim” smakiem jaśminu i zielonej herbaty wybierając puszkę herbaty Jasmine Green Tea z Kolekcji Legend.

Wyrazisty i unikatowy smak jaśminu pochodzi nie tylko z płatków ale również z naturalnego ekstraktu, którym nasączana jest zielona herbata.

To genialne połączenie zielonej herbaty, pochodzącej z najwyższych regionów Cejlonu – Nuwara Eliya i jaśminu, sprawia, że możemy się nie tylko odprężyć i 

zrelaksować ale również doświadczyć niezapomnianego smaku…


Waga: 200g

Data produkcji: 04.2017

Termin ważności: 04.2020 

Opakowanie: oryginalne producenta, puszka metalowa

Typ i skład herbaty: herbata liściasta, mieszana zawierająca herbatę ZIELONĄ GP1 , płatki i naturalny ekstrakt z jaśminu. Bez konserwantów.

GP1 (skr. Gun Powder gatunek nr 1) – oznaczenie zielonej herbaty informuje, że herbata produkowana jest z dwóch najmłodszych listków i jednego nierozwiniętego, zawijanych w procesie produkcji.
W efekcie końcowym przypominają proch strzelniczy stąd jego angielska nazwa gun powder. Ma wyraźny, lekko dymny smak.
Liście GP1 zachowują dłużej swoja świeżość i cenne składniki niż jakakolwiek inna zielona herbata. Powszechnie stosowana przez sportowców do poprawy wytrzymałości w okresie 3-6 godzin (pierwsze parzenie).

Sposób parzenia:

"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje"

1) Ilość suszu: 2 – 2,5 g suszu na filiżankę.

2) Zaparzacz: duży, dający swobodę liściom do rozwinięcia się. Najlepsze są filiżanki porcelanowe wraz z oryginalnym porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty czy ziół.

3) Woda: bardzo ważny etap. Herbata jest bardzo wrażliwa na wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w wodzie. Dlatego ważne jest aby do zaparzenia bardzo dobrej,

aromatycznej herbaty użyć wody miękkiej o małej zawartości wapnia. Jeśli takiej nie posiadamy w naszych kranach, dobrym rozwiązaniem jest stosowanie filtrów domowych, wyposażonych w wymienniki jonowe i węgiel aktywowany do usuwania wapnia, chloru oraz ołowiu i miedzi. Można również użyć wody mineralnej, niegazowanej, niskowęglanowej. 

4) Temperatura wody: 80˚C - 95˚C

5) Czas zaparzania: 3-5 min pod przykryciem

Największe swoje właściwości herbata zielona posiada do 20 min po jej zaparzeniu

Liście tej herbaty można zaparzyć aż 3-krotnie i za każdym razem mają zupełnie inne właściwości. Najlepszym jakościowo przez koneserów został uznany napar nr.2 

Najlepiej jednak kiedy liście nie są zbyt długo przetrzymywane. Z każdą godziną tracą bowiem na wartości. 

Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry