
Returning Customer
I am a returning customer
Register Account
If you already have an account with us, please login at the login form.
Twoje konto zostało stworzone!
Gratulujemy! Twoje konto zostało stworzone!
Możesz teraz korzystać z przywilejów członkowskich i zamawiać więcej oraz wygodniej.
Jeśli masz pytania związane z działaniem sklepu internetowego, prosimy o kontakt z właścicielem sklepu.
Potwierdzenie zostało wysłane na podany podczas rejestracji adres e-mail. Jeśli wiadomość nie dotrze w ciągu godziny, skontaktuj się z nami.
Wylogowanie
Zostałeś poprawnie wylogowany.
Teraz można bezpiecznie odejść od komputera.
Twoje zamówienia zostały zapisane a dane zostaną przywrócone po ponownym zalogowaniu się do konta.
Znakomite połączenie zielonej herbaty i mięty posiada nie tylko walory smakowe lecz wiele dobroczynnych właściwości.
Przede wszystkim pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka oraz wpływa pozytywnie na układ naczyniowo –sercowy.
Pobudza, dodaje energii, doskonale oczyszcza organizm z toksyn a ekstrakt z mięty skutecznie wpływa na pracę układu trawiennego.
Bardzo często spożywa się ją w czasie upalnych dni i to niekoniecznie w wersji schłodzonej.
Miętowa herbata zielona stanowi produkt, który podbija podniebienia coraz większej grupy miłośników herbaty.
Znany jest ze swojego wyjątkowego, wyrazistego i orzeźwiającego zarazem smaku.
Waga: 100g
Opakowanie: oryginalne producenta, kartonik
Typ i skład herbaty: herbata sypka, mieszana zawierająca herbatę ZIELONĄ GP1 , naturalny ekstrakt z mięty. Bez konserwantów.
GP1 (skr. Gun Powder gatunek nr 1) – oznaczenie zielonej herbaty informuje, że herbata produkowana jest z najmłodszych , najdelikatniejszych liści pędu herbacianego. Poddawana jest procesowi skręcenia i łamania liści.
W efekcie końcowym przypominają proch strzelniczy stąd jego angielska nazwa gun powder. Ma wyraźny, lekko dymny smak.
Liście GP1 zachowują dłużej swoja świeżość i cenne składniki niż jakakolwiek inna zielona herbata.
Powszechnie stosowana przez sportowców do poprawy wytrzymałości w okresie 3-6 godzin (pierwsze parzenie).
Sposób parzenia:
"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje"
1) Ilość suszu: 2 – 2,5 g suszu na filiżankę.
2) Zaparzacz: duży, dający swobodę liściom do rozwinięcia się. Najlepsze są filiżanki porcelanowe wraz z oryginalnym porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty czy ziół.
3) Woda: bardzo ważny etap. Herbata jest bardzo wrażliwa na wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w wodzie. Dlatego ważne jest aby do zaparzenia bardzo dobrej,
aromatycznej herbaty użyć wody miękkiej o małej zawartości wapnia. Jeśli takiej nie posiadamy w naszych kranach, dobrym rozwiązaniem jest stosowanie filtrów domowych,
wyposażonych w wymienniki jonowe i węgiel aktywowany do usuwania wapnia, chloru oraz ołowiu i miedzi. Można również użyć wody mineralnej, niegazowanej, niskowęglanowej.
4) Temperatura wody: 80˚C - 95˚C
5) Czas zaparzania: 3-5 min pod przykryciem
Największe swoje właściwości herbata zielona posiada do 20 min po jej zaparzeniu
Liście tej herbaty można zaparzyć aż 3-krotnie i za każdym razem mają zupełnie inne właściwości. Najlepszym jakościowo przez koneserów został uznany napar nr.2
Najlepiej jednak kiedy liście nie są zbyt długo przetrzymywane. Z każdą godziną tracą bowiem na wartości.